Sănătate curată! Efectele benefice ale reflexoterapiei

jos-1429548850

Sănătate curată! Efectele benefice ale reflexoterapiei

Originea reflexoterapiei nu se cunoaşte cu exactitate, dar se ştie că vine din China antică, unde se practica de acum 5.000 de ani. Istoria spune că reflexoterapia s-a practicat, de asemenea, şi în Egiptul antic, Japonia, Persia şi India.

ORL-istul american dr. William Fitzgerald a clasificat suprafaţa corpului în zone de comunicare, pe care „curge” fluxul de energie al unei persoane; aceste zone se termină în mâini şi picioare.

Triburi primitive din Africa acordau o importanţă semnificativă îngrijirii picioarelor, crezând că, dacă picioarele sunt sănătoase, corpul, mintea şi spiritul ar fi, de asemenea, în echilibru.

Reflexoterapia constă în apăsarea anumitor zone de pe labele picioarelor şi de pe mâini în vederea stimulării organelor corespondente. Reflexoterapia nu este doar un tratament simptomatic, ci se adresează cauzelor bolilor. Organele umane sunt interdependente în funcţiile lor, deci o disfuncţie a unui organ atrage după sine alte disfuncţii ale altor organe.

„Talpa piciorului reprezintă o hartă detaliată a tuturor organelor corpului. Reflexodiagnosticul se efectuează prin presarea tuturor punctelor reflexogene; într-un timp suficient de scurt, aceste puncte devin dureroase la presiune, datorită depunerilor de toxine. Ele se formează numai în acele locuri unde irigaţia sangvină este dificilă. Pentru a înţelege acest fenomen, să ne închipuim un curent puternic care străbate albia unui râu cărând cu el toate pietrele şi mâlul. Dacă apa curge lent, cu mică intensitate, nu are putere să transporte aceste depuneri, care rămân pe loc, formând adevărate depozite. Masajul reflexogen dislocă aceste depuneri şi permite circulaţiei sangvine şi energetice să le elimine şi să restabilească echilibrul funcţional al organismului. Teoria reflexoterapiei dezvoltă ideea conform căreia aceste depuneri de toxine reprezintă principala cauză a îmbolnăvirilor, iar modul de viaţă, starea psihică şi mentală, hrana şi deprinderile vicioase sunt furnizorii lor.

Irigaţia sangvină are o importanţă vitală pentru toate organele noastre, deoarece sângele este mijlocul de transport al oxigenului, hormonilor, anticorpilor şi a substanţelor catabolice”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, dr. Mihaela Rodica Stanciu, coordonatorul Centrului Maetrys Med din Constanţa.

Reflexoterapia nu are vârstă. Este eficientă pentru toate persoanele, indiferent de vârstă. Se recomandă inclusiv nou-născuţilor, desigur, foarte uşor şi într-un timp mult mai scurt per şedinţă, pen-tru o creştere şi o dezvoltare sănătoasă.

Contraindicaţii: femei însărcinate, hemoragii, ciclul menstrual, trombo-flebită, plăgi deschise pe talpă şi glezne, febră, boli infecţioase acute, boli cardiace grave, afecţiuni tumorale maligne, cangrene ale membrelor inferioare.

O şedinţă de masaj durează 30-40 minute; şedinţele mai scurte sau mai lungi nu dau rezultatele dorite, iar o cură completă constă în 10-12 şedinţe.

Centrul Maetrys Med este situat în bulevardul Mamaia, nr. 168. Programări se pot face la telefon 0735.880.282 sau 0241.879.466.

Sursa Cuget Liber

NU SUNT OPINII

Comments are closed.