Tratamentul varicozitatilor si a cuperozei

Beach-Songs

Tratamentul varicozitatilor si a cuperozei

Ce este o varice?

Din cauza gravitatiei, sangele intotdeauna are tendinta sa circule in corp de sus in jos. Circulatia sangelui se face de la inima catre picioare prin artere, conform legii gravitatiei, iar de la picioare catre inima prin vene, sfidand legea gravitatiei.

Arterele sunt prevazute cu pereti musculari puternici care se contracta ritmic, impingand sangele catre organele corpului si catre picioare.

Peretii venelor sunt mai subtiri iar peretele muscular este mai putin dezvoltat. Venele sunt dispuse atat la suprafata pielii picioarelor, cat si in profunzime. Exista astfel 2 retele: una superficiala, care colecteaza sangele din straturile exterioare ale pielii si una profunda, formata din vene mai mari, care colecteaza sangele din venele superficiale si il trimit apoi catre inima. Sistemul venos profund este inconjurat de muschii picioarelor care, prin contractia lor, ajuta la impingerea sangelui prin vene in sus, catre inima. Deoarece sangele circula in sens contrar gravitatiei, exista tendinta sa „cada” in picioare. Pentru a impiedica acest lucru, venele sunt prevazute din loc in loc cu niste valve ca niste cupe cu concavitatea in sus, ancorate de peretele venei si care se intalnesc in mijlocul acesteia.

Cand sangele este impins in sus, valvele se deschid, orientandu-se catre peretele venei. Cand exista tendinta de cadere a coloanei de sange, valvele se reorienteaza catre mijlocul venei asemeni unor ecluze, inchizand si blocand curgerea catre inapoi. In prezenta factorilor favorizanti, venele incep sa se dilate, diametrul lor creste si inchiderea lor devine ineficienta pentru diametrul marit, permitand curgerea sangelui inapoi, in picioare. Cu timpul, se creaza un cerc vicios care determina dilatarea si mai mare a venelor, cu refluarea sangelui in venele mici, superficiale, de la suprafata pielii. Aceste vene, nefiind sustinute de muschi, se ingroasa sau chiar se sparg ireversibil, devenind varicozitati.

Varicozitatile se vizualizeaza ca mici vase de sange foarte fine, situate imediat sub piele, cu aspectul unor firisoare de ata sau ca niste retele in forma de panza de paianjen, de culoare rosie sau albastra. Acestea nu se cicatrizeaza, sunt inestetice si după 15 – 20 de ani pot provoaca ulceratii ale picioarelor sau, in cele mai grave cazuri, cheaguri de sange care pot infunda vena, determinand aparitia flebitei.

Care sunt cauzele aparitiei varicelor?

Aparitia varicelor este favorizată de mai multe cauze. Dominanta feminina in boala varicoasa (70 % femei, fata de 30 % barbati) tine de cauze de natura hormonala. Factorul ereditar contează mult, riscul de a face varice ajungand la 90 % atunci cand ambii parinti prezinta aceasta afectiune, fata de 40 % cand doar unul dintre ei este afectat si de doar 30 % atunci cand niciunul din parinti nu este afectat.

Alti factor de risc care contribuie la apariţia maladiilor venoase de acest tip sunt: sederea prelungita in pozitie picior peste picior, baile prea calde, noile metode de incalzire prin pardoseala, cresterea excesiva in greutate. Trebuie sa constientizam faptul ca mersul pe jos, chiar si cativa pasi, permite o mai buna deplasare a sangelui in vene, aceasta miscare simpla actionand ca o pompa care ajuta returul venos – intoarcerea sangelui la inima – in conditii normale.

Cum se pot trata?

Metodele terapeutice traditionale folosite pentru tratarea acestor vinisoare inestetice (ex. microscleroza, terapia prin laser) au eficacitate variabila. Fata de acestea, echipamentul TC 3000 utilizeaza o tehnica revolutionara pentru tratamentul varicozelor, angioamelor stelate – teleangiectaziei, cuperozei si punctelor rosii, care permite obtinerea unor rezultate imediate si de durata, concretizate prin disparitia varicozelor de pe picioare, fata sau alte parti ale corpului.

Avantajul utilizarii TC 3000 este acela ca poate trata vasele de mici dimensiuni (sub 0.3 mm) care nu pot fi tratate prin microscleroza (scleroterapie). Un alt avantaj este acela ca poate trata vase care sunt situate in zone in care microscleroza nu poate fi aplicata (ex. glezne si fata).

Spre deosebire de terapia prin laser, TC 3000 nu are efecte adverse cum ar fi depigmentarea, sau cicatricile si nici nu este foarte dureroasa. Un tratament bine efectuat cu TC 3000 are cu siguranta o eficienta mult mai mare si se poate aplica tuturor tipurilor de piele.

In mod obisnuit, un tratament cu TC 3000 dureaza cca. 10-15 minute, timp in care se pot trata pana la maxim 80 – 100 cm de vene. La finalizarea tratamentului, pacientul isi poate relua imediat activitatile zilnice.

Tratamentul cu TC 3000 are cateva avantaje majore, cum ar fi:

rezultate instantanee prin disparitia imediata a varicozitatii;
rezultate de durata;
rapiditate: se pot trata pana la maxim 80 – 100 cm de vene intr-o singura sesiune de tratament;
se poate utiliza in toate zonele corpului, inclusiv glezne, genunchi sau fata;
nu necesita bandajare;
nivel suportabil al durerii;
poate fi folosit pentru toate tipurile de piele;
poate fi utilizata in toate anotimpurile, cu restrictii temporare cu privire la expunerea la soare;
usor de utilizat.
Ceea ce este cel mai important in tratamentul cu TC 3000 este lipsa efectelor adverse:

lipsa depigmentarii/pigmentarii;
lipsa reactiilor alergice;
lipsa arsurilor;
lipsa necrozelor;
lipsa inflamatiilor.
Scurta descriere a echipamentului TC 3000 Echipamentul TC 3000 este alcatuit din 2 parti: generatorul si acul.

Generatorul creaza impulsul, care poate fi setat intre 0.2 secunde si 1 secunda, in trepte de 0.1 secunde. Puterea echipamentului poate fi setata intre 30% si 60%, in trepte de 5%. Combinatia acestor doua setari determina dozajul de mare precizie al energiei care se foloseste strict la locul dorit. Valorile de putere si impulsul sunt mentinute constante cu ajutorul unui microprocesor si sunt afisate pe ecranul LCD. Valorile pot fi ajustate digital, prin folosirea unei telecomenzi, in cazul in care echipamentul este amplasat pe partea opusa a pacientului.

Acul ultra fin are un varf cu diametru de 0.075 mm, conceput pentru realizarea unor operatiuni de mare finete. Acest ac este protejat cu un invelis izolator care permite termocoagularea de finete fara deteriorarea epidermei si a tesuturilor din apropierea locului interventiei. Acele sunt realizate din nichel dar in caz de alergie la nichel, se pot comanda ace din aur. Acele sunt de unica folosinta si se folosesc pentru o singura sesiune.

Cum se lucreaza cu TC 3000?

Termocoagularea este singura metoda care foloseste microundele pentru incalzirea varicozitatilor, bazandu-se pe un impuls de energie de foarte mare frecventa. Acest impuls produce o leziune termica ce are ca rezultat disparitia instantanee a varicozitatii respective. Varicozitatea este termocoagulata fara niciun risc de leziuni la nivelul epidermei, pielea ramanand intacta. Dupa tratament, poate apare o mica papula care face o crusta asemanatoare unei mici zgarieturi si dispare in 2 – 3 saptamani.

Acest principiu nu are nicio legatura cu electrocoagularea. Termocoagularea cu TC 3000 se bazeaza pe inovatiile de ultima ora in domeniul electronicii si IT, avand rezultate perfect tintite, eficiente si lipsite de riscuri. Spre deosebire de alte tratamente, TC 3000 poate fi folosit pentru orice zona a corpului, chiar si pe genunchi sau glezne. Nu necesita bandajare si pacientii isi pot relua activitatile obisnuite imediat dupa sesiunea de tratament de 15 minute.

In imaginile alaturate puteti observa cateva exemple de rezultate obtinute in urma tratamentului cu TC 3000, prin comparatie cu situatia initiala.

DESPRE AUTOR

Maetrys Med

NU SUNT OPINII

Comments are closed.