Importanta diagnosticului in alegerea terapiilor de remodelare corporala

Maetrys-Med-2

Importanta diagnosticului in alegerea terapiilor de remodelare corporala

Debutul oricarui tratament corporal trebuie efectuat printr-o prima evaluare de catre medicul specialist estetician, care in urma acesteia va stabili viitorul tratament personalizat .
Primul pas il constituie intocmirea fisei personale in urma discutiei deschise cu medicul centrului .
Al doilea pas il reprezinta analiza corporala completa prin utilizarea analizatorului corporal Tanita, lider mondial in domeniul echipamentelor de cantarire si masurare a masei corporale. Aparatul utilizeaza metoda BIA , metoda de analiza a impedantei bioelectrice , care reprezinta viteza biocurentului de a strabate grasimea corporala, astfel cantarul va da o precizie de 90-99% .
Masuratorile ce privesc intregul organism sunt in greutate, grasimea corporala atat ca masa cat si ca procent, masa fara grasime, apa totala din corp evaluata atat procentual cat si cantitativ, rata metabolica de baza- evaluarea necesarului caloric zilnic pentru mentinerea parametrilor actuali.
In cel de-al treilea pas se realizeaza diagnosticarea gradului de celulita cu ajutorul kitt-ului profesional Cell-Meter , reprezentand un pas essential in alegerea tratamentului corect in combaterea celulitei . Testul reprezinta o metoda ultraprofesionala de detectare si mai ales de vizualizare obiectiva si foarte precisa a celulitei , cu toate formele si stadiile ei cat si topografia pe zonele corpului.
Celulita este mai degraba o notiune de medicina estetica corporala, care afecteaza nu numai celula adipoasa ( adipocitul) dar si microcirculatia care deserveste aceste cellule si prin asta, temperatura zonelor afectate, rezultand zone cu temperaturi diferite, in functie de cat de mult este afectata circulatia sangvina din zonele respective . Testul respectiv foloseste metoda termografica , adica se bazeaza tocmai pe cuantificarea temperaturii din zonele afectate de celulita, sub forma de imagini sau pete colorate diferit. Exista 4 stadii de celulita , fiecarui stadiu corespunzandu-i o anumita temperatura , astfel incat , pentru temperaturi diferite= stadii de celulita exista o alta coloratie a benzii testului. Kitul este compus din 3 placi ( benzi ) care au incorporate intre foite un cristal lichid foarte sensibil la temperatura corpului. In conditii bazale, placile sunt inerte colormetric, adica au culoarea neagra. Pentru testare, ele se infasoara pe zonele presupuse celulitice si in cateva secunde, in functie de temperatura zonei respective se produce “virarea” culorii negre catre “harta” cu multiple pete colorate diferit in functie de diversele stadii de celulita din zona respectiva.
Benzile sunt in numar de 3 , pentru ca fiecare este proiectata sa reactioneze altfel in functie de doi factori: temperatura mediului ambiant ( cald, frig, mediu) si temperatura corpului (piele rece, piele foarte calda – de exemplu dupa un masaj ,sau temperatura normala ) . Dupa aceste criterii, pentru fiecare clienta venita la testare se alege banda –test cea mai potrivita. Daca banda-test nu este cea care trebuie, adica nu respecta criteriile de mai sus , aceasta va ramane neagra la contactul cu pielea, trebuind deci sa schimbam cu banda corespunzatoare .
Testul se face cu clienta in fata oglinzii, in felul acesta se vizualizeaza cat se poate de clar de catre personalul medical, dar mai ales de catre clienta colorarea benzii respective si in acelasi timp I se explica semnificatia culorilor care traduc in fapt tipul si stadiul de celulita din zonele respective.
Astfel, prin acest test exista obiectivizarea celulitei cat se poate de précis, localizarea, stadiul ei , nu numai de catre personalul medical cat mai ales de catre clientele care doresc sa stie cat mai exact daca au celulita, unde si in ce stadiu. Li se poate recomanda ulterior tratament anticelulitic pe baza unor vizualizari concrete , nu prin presupuneri.
Testul se poate face ori de cate ori este necesar , la inceputul, la mijlocul si la sfarsitul tratamentului anticelulitic, existand astfel, monitorizarea eficacitatii tratamentului , pe baza lui putandu-se face recomandari in sensul prelungirii, repetarii curei sau schimbarii tipului de tratament anticelulitic sau la o consultatie simpla , clienta descopera ca are celulita si se poate face recomandare de tratament in acest sens.
Ulterior se vor masura circumferinta dimensiunilor de pe talie, solduri, coapse , eventual brate, glezne si bust .
Toate aceste masuratori se vor nota in fisa clientei , unde se vor adauga indicatiile si contraindicatiile , de la caz la caz .
Centrul nostru ofera o gama larga de terapii corporale care au ca obiectiv slabirea in kilograme, tratamente anticelulitice, remodelare corporala, de tonifiere si de crestere a masei musculare, de relaxare, drenaj limfatic si masaje profesionale asiatice si de reflexoterapie.

La obtinerea unui abonament puteti beneficia de o dieta personalizata care se va efectua in urma discutiei cu clienta, alaturi de recomandari si sfaturi nutritionale in ideea de a va ajuta sa va imbunatatiti stilul de viata catre unul mai sanatos, mai energic si care sa va readuca increderea de sine!

Autor: dr.Oana Kocak , medic consultant remodelare corporala si nutritie, in cadrul CENTRULUI Maetrys Med

NU SUNT OPINII

Comments are closed.