Spune stop căderii părului! Ai cel mai bun tratament, la Constanţa

spune-1413728031

Spune stop căderii părului! Ai cel mai bun tratament, la Constanţa

Alopecia constă în căderea părului de pe scalp, putând fi totală, difuză sau pe arii bine delimitate, episodică sau definitivă.

Factorii care determină căderea părului sunt multipli: infecţii bacteriene sau micotice grave, herpes Zoster, lupus eritematos sistemic, diabetul zaharat, dereglările hormonale, convalescenţa după boli grave, traume psihice etc.

Cea mai frecventă formă de alopecie, care afectează mai mult de 50% din bărbaţii cu vârstă peste 50 ani, dar şi o parte dintre femei, este alopecia androgenetică, provocată de factori genetici, hormonali şi de seboreea în exces.

„Există o creştere a activităţii 5alpha – reductazei, enzima care transformă testosteronul liber în dihidrotestosteron (DHT), de 20 de ori mai activ decât testosteronul la nivelul foliculilor pilosebacei. Evoluţia ei este progresivă, imprevizibilă şi, deşi este o parte a procesului natural de îmbătrânire, descoperirea şi existenţa ei, mai ales la vârste mai tinere la unele persoane, creează probleme natură estetică, dar şi psihologică. Maetrys Med recomandă noi soluţii în tratarea acestui tip de alopecie, eficiente atât pentru bărbaţi, cât şi pentru femei, prin utilizarea mezoterapiei împreună cu tratamentul Markov, ca tratament intensiv curativ, dar şi profilactic”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, dr. Mihaela Rodica Stanciu, coordonatorul Centrului Maetrys Med.

Prin mezoterapia virtuală, în combinaţie cu tratamentul cu ultrasunete, se aplică la nivelul scalpului un serum concentrat, special pentru întărirea rădăcinii părului, cu următoarele efecte: protejează şi repară structura firelor de păr, stimulează metabolismul celu-lar, îmbunătăţeşte microcirculaţia la nivelul scalpului, încetineşte procesul de îmbătrânire al foliculului pilos.

„Cu cât se începe tratamentul mai din timp, cu atât rezultatele sunt mai favorabile. Pe un scalp care şi-a pierdut complet podoaba capilară, tratamentul nu are efect. Rezultatele sunt diferite, de la persoană la persoană, depinzând în primul rând de gradul afecţiunii şi de suprafaţa afectată, o cură minimă de tratament intensiv necesitând 6-12 şedinţe, care pot fi făcute de 1-2 ori/săptămână, urmate apoi de tratament de întreţinere a rezultatelor”, a explicat dr. Mihaela Rodica Stanciu.

Există şi factori suplimentari care contribuie la instalarea acestei afecţiuni, din păcate, la vârste tot mai tinere: stresul, alimentaţia defectuoasă, oboseala, scăderea capacităţii de apărare a sistemului imunitar.

„Este necesar ca, pe lângă corectarea locală a afecţiunii existente, să corectăm şi adaptabilitatea organismului şi creşterea rezistenţei la agresiunile externe şi interne, cu alte cuvinte, corectarea cauzei care a dus la instalarea efectelor. Pacienţii care vin în centru cu asemenea probleme beneficiază de tratament complet atât la nivel local, dar şi la nivel profund, prin corectarea dezechilibrelor de natură metabolică, neuro-endocrină, imunitară.

Tratamentul Markov, prin aplicarea câmpurilor magnetice pulsate variabile de frecvenţă joasă asupra organismului, corectează dezechilibrele apărute la diferite nivele, cu efect de creştere a gradului de oxigenare a celulelor, de îmbunătăţire a circulaţiei la nivel capilar, scăderea acidităţii sângelui, creşterea activităţii sistemului imunitar, creşterea rezistenţei şi capacităţii de adaptare la stres a organismului”, a adăugat dr. Mihaela Rodica Stanciu.

Centrul Maetrys Med este situat în bulevardul Mamaia, nr. 168. Programări se pot face la telefon 0735.880.282 sau 0241.879.466.

Sursa Cuget Liber

NU SUNT OPINII

Comments are closed.